Russische "bruid", maar dan real

Door WHiZZi op donderdag 18 december 2008 00:01 - Reacties (95)
Categorie: Anya, Views: 44.147

Zo ben je vrijgezel van het één op het andere moment, dan heb je weer een vriendin. Niet zomaar één, maar zelfs een Russische. Ja mensen, ik ben er in getrapt... :+

Nee, serieus. Ik heb sinds enkele dagen een echte Russische vriendin en het heeft mij geen cent gekost (ok, € 15,00). Leuk verhaal om te vertellen en ik wil het gewoon delen dat ik weer blij ben :D

Anyway. Eind november zit ik online (zoals ik wel vaker schijn te doen :? ) en ben ik gewoon aan het werk (de zoveelste tcpdump te bekijken die dag). Plotseling krijg ik via Skype een berichtje binnen van een dame met de tekst "Hello, how are you?". Wel apart, want ik sta niet echt aangegeven dat ik "vrienden" via Skype wil ontmoeten (dus geen "Skype Me"-status). Aangezien ik wel wat afleiding kon gebruiken heb ik maar eens geklikt op het info-knopje en zag dat het een 23 jarige dame uit Rusland (St. Petersburg) is. Ok, leuk maar zoals elke Tweaker betaamt te weten, altijd uitkijken.

Dus ik begin een beetje een gesprekje om uit te zoeken wat deze "Anna" wilde op Skype. Na een paar minuten heb ik maar meteen gezegd dat ik in geen ENKEL geval geld naar Rusland wil sturen. Vervolgens kreeg ik een bericht terug met de inhoud "Hoeft ook niet, moet jij geld hebben??". Nou, het ijs was wel spreekwoordelijk gebroken. Helemaal toen deze dame ook een eigen website bleek te hebben (op LiveJournal) en een berichtje heeft achtergelaten in het gastenboek van de website van mijn band. Uiteraard heb ik haar IP adres maar meteen even gescanned en gecontroleerd, maar dit was allemaal in orde (lees: kwam ook uit St. Petersburg).

Maar meteen afgesproken dat ik haar wel wilde zien op de webcam, want ik kon het niet geloven dat deze Java programmerende schone dame uit Rusland ook echt "for real" was. 's Avonds dus de 1e "webcam" date. Ze was precies zoals op de foto :D :9

Blijkt dat deze dame dus Java programmeur is en basicly ook een Geek girl. Ze werkt in een groot bedrijf in Rusland wat daar is geplaatst door een Amerikaans bedrijf. Daarnaast is haar grote hobby fotograferen en met name Nederland vind ze een mooi land. Ze was hier ook al eerder geweest (in Amsterdam en Lelystad) en heeft daar ook de nodige foto's gemaakt. Voor de grap heb ik gezegd dat als ze nog eens naar NL zou komen, dat ik haar de leuke dingen (nofi) wilde laten zien en wat Nederland echt was. Daarop zei ze meteen, da's goed, wanneer wil je dat ik langs kom..... :o

Uiteindelijk afgesproken dat ze hierheen mocht komen. Uiteraard zou ik haar ophalen @ schiphol en ze mocht bij mij overnachten (dan zou ik op de bank slapen). Maargoed, toen begon de ellende.. de ellende van een Visum. Om iemand uit Rusland te laten komen naar NL is dus een visum nodig. Deze krijg je alleen met een officiele uitnodiging die op het gemeentekantoor gehaald kan worden (€3 parkeerkosten en €6 voor zo'n papiertje :P ). Uiteindelijk is dat gelukt en heb ik de spullen opgestuurd naar Rusland (€7 totaal).

Vorige week donderdag was het dan zover. Na 3 weken bijna dagelijks chatten via Skype was de dag aangebroken dat Anna naar NL kwam. Op donderdagavond om 19:30 was ze geland en uiteraard heb ik haar de afgelopen dagen veel laten zien (o.a. Efteling, Rotterdam, Den Bosch, Burgers Zoo) en heb ik ook keurig op de bank geslapen (ok, 2 dagen maar O-) ). Toch apart hoe snel zoiets kan gaan en hoeveel lol ik heb gehad met haar ('s nachts om 1 uur SQL statements met haar debuggen O+ en haar overdonderen met 32 bit Assembly kennis >:) ). Heel leuk, aan de ene kant is ze echt een Geek Girl (ik bedoel, een meisje die keihard gaat lachen om mijn deurmat (There's no place like 127.0.0.1)) en aan de andere kant is het ook een meisje-meisje (ze heeft like €150 uitgegeven in de H&M hier.. in 2 uur tijd.. van haar eigen geld).

Ze vond NL erg leuk en ik ga volgend jaar dus naar Rusland om het daar allemaal eens te bekijken (en in Lada rijden). Ik kan nog wel uren praten hier over haar, maar daar wordt niemand wijzer van.. Één ding is zeker, er bestaan dus echt Russische dames die niet alleen uit zijn op geld :P

(PS: Привет (zeg: Privjet) betekent "Hallo")

Volgende: Sex met Java :+ 01-'09 Sex met Java :+
Volgende: Windows vs Linux, de testmethodes-rant 11-'08 Windows vs Linux, de testmethodes-rant

Reacties


Door Tweakers user Recursio, donderdag 18 december 2008 00:12

Bijzonder vermakelijk om te lezen!

Door Tweakers user Domokoen, donderdag 18 december 2008 00:16

De echte vraag is... waarom begon ze eigenlijk tegen jou te praten?


Door Tweakers user WHiZZi, donderdag 18 december 2008 00:23

Dat heb ik inderdaad ook aan haar gevraagd... Ze was gewoon op zoek naar iemand op mee te chatten omdat het erg rustig was op haar werk en probeerde voor de gein Skype eens uit om iemand te zoeken. Ze heeft @random een naam aangeklikt in de lijst (die bestond uit een hele hoop mensen in haar leeftijd en die niet de status "Skype Me" hadden). Echt volledig random en zowel zij als ik kunnen het niet geloven dat het zo is gebeurd :o

En ja, ik vertrouw haar genoeg om dit met zekerheid te kunnen zeggen en nee, ik ga (nog) niet met haar trouwen :P

@Ultraman: I will. Ik ken alle spookverhalen :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 december 2008 12:15]


Door Tweakers user Shinigami, donderdag 18 december 2008 01:07

Op ongeveer dezelfde manier heb ik ook ooit een leuke jongedame ontmoet. Back in the days van KaZaA-lite zat ik rustig en nietsvermoedend wat muziek binnen te vissen, toen ik opeens een chatschermpje zag openen. Het bleek een leuke meid te zijn (destijds 16 jaar, idem voor mij) uit Zuid-Frankrijk. Blijkbaar was ze zo verveeld dat ze kazaa-users lastig ging vallen. Na de eerste webcamgesprekken over MSN bleek dat het best klikte, en tijdens een familievakantie naar Zuid-Europa heb ik haar IRL ontmoet. (stiekum viel ze in het echt een klein beetje tegen, uiteindelijk is het ook niks geworden :P). Ik herkende mij dus erg goed in je verhaal, mijn complimenten voor je leuke post, ik wens jullie veel plezier samen toe!

Door Tweakers user MueR, donderdag 18 december 2008 01:08

Leuk om te lezen. Bij mij ongeveer hetzelfde, al is het in mijn geval een Poolse dame en ging het via een MMORPG :P Ook hier erg goed gegaan het afgelopen jaar. We gaan volgend jaar samenwonen zelfs :p

Door Tweakers user link0007, donderdag 18 december 2008 01:10

Leuk sprookjesverhaaltje voor geeks zoals ons :P Moet vast geweldig zijn, een vriendin die uberhaupt weten wat een loopback ip-adres is! (al verwacht ik dat veel geeks "there is no place like ::1" nog niet begrijpen ;))

Ik ben blij voor je, ook al ken ik je niet :*)


ps: je bent wel geld belust he, overal in je post staan euro tekentjes om kosten aan te duiden :+

Door Tweakers user Giant87, donderdag 18 december 2008 01:14

Ik tel er wel 7, nou nou...

Door Tweakers user Jeanpaul145, donderdag 18 december 2008 01:54

Ik ben blij voor je :)
What are the odds though... :P

Door Sherrif, donderdag 18 december 2008 02:45

Wat je vergeten bent te vermelden, hoe is ze in bed?

Door Tweakers user mae-t.net, donderdag 18 december 2008 03:20

Ze doet het vast op z'n Russisch...

Maar alle gekheid op een stokje. Mooi verhaal en ook voor mij een beetje herkenbaar. Ik heb op dezelfde radom manier via ICQ (wordt daar nog wel veel door jongeren gebruikt) een vriendin gekregen in Duitsland. Gewoon een vriendin, want er is (nog) niks gebeurd ook nog geen ontmoeting, maar je weet maar nooit wat de toekomst brengt.

Door Tweakers user P-Nut, donderdag 18 december 2008 03:41

rusian girls...... vakantie plezier den top>P

Door Tweakers user Tyson, donderdag 18 december 2008 03:50

Herkenbaar, ik zou zeggen; succes!

Door Tweakers user MazeMouse, donderdag 18 december 2008 07:14

Goh, ik herken mij in het Kazaa-lite verhaal alleen dan van gewoon een meisje uit nederland (van wie ik op dat moment Apocalyptica zat te downloaden dus helemaal zonder reden was het niet :D)

Genoeg MMO dames langs horen komen (vent/teamspeak)

En mijn huidige vriendin "viel mij lastig" via de priveberichten van een inmiddels ter ziele gegaan forum :P

Blijft leuk spul om makkelijk mensen mee te ontmoeten, dat internet :)

Door Tweakers user Skinkie, donderdag 18 december 2008 07:53

*bekent ook schuld*

"Ja tebjeh loebloe" doet het altijd goed trouwens :P

Door Tweakers user WHiZZi, donderdag 18 december 2008 08:37

Leuk om te lezen dat er best veel mensen leuke dames ontmoeten op een soortgelijke manier :D

Door Tweakers user Plofkotje, donderdag 18 december 2008 09:02

Ik heb mijn huidige vriendin ooit ontmoet op een Mac OS X nerd IRC kanaal. Hele leuke meid uit Duitsland die ook half nerd half gewone meid is. Blijft altijd leuk om mensen op zo'n manier te ontmoeten ;)

Door Tweakers user Pantagruel, donderdag 18 december 2008 09:21

LOL,

Klinkt inderdaad bekend en leef ieder dag met de gelukkige gevolgen ;) en dat de mijne niet echt een uber-geek is kan me niet schelen.

Ga absoluut naar St Peterburgs als je de kans hebt/krijgt. Vooral in de zomer is t gebied rondom St. Peterburgs schitterend (Peterhoff, Pavlovsk etc). [Niet dat de winter niet leuk is, maar -20 en 1 1/2 m sneeuw dat kennen we hier niet meer). Nevski prospect kun je maar beter mijden (druk, erg veel toeristen en dus zakkenrollers/etc) er zijn andere rustigere en leukere winkel gebieden. Ik raad je aan om de typisch russiche dingen te proeven. Pas als je een echte Borschj (bietensoep) hebt gehad mag je oordelen of t troep is. In ieder geval bevalt mij de Soljanka goed.

Wat een gezeik over geld, alsof t gros vd russen aan de bedelstaf zit. De beter opgeleide rus (niveau HBO en beter) verdiendt niet slechter dan de gemiddelde nederlander van dat niveau. Vooral als je bij een 'buitenlands' bedrijf werkt dan heb je t qua loon beter dan bij een russische bedrijf.
Een appartement in St. Peterburgs (even niet vergeten is ca 25% vd oppervlakte van Nederland) is in de centrum regionen net zo duur als in Amsterdam, verder naar de buitenkant wel flink goedkoper (uitstekend te doen met de metro of 'busjes' als vervoer). Eten e.d zijn relatief gezien goedkoop, benzine duur (in de laatste 5 jaar ca. 3x zo duur geworden dus wat zeuren wij Nederlanders).
Computer hardware heeft west-europeese prijsstelling en is gelijkwaardig aan wat je hier kunt krijgen (wandel de Computerni Mir maar in, Asus/Gigabyte/MSI/etc).
Algemene electronica is wel goedkoper maar da's vooral door de enorme hoeveelheid chinees spul.

Door Tweakers user WHiZZi, donderdag 18 december 2008 09:31

@Pantagruel,

Ik ga volgend jaar zeker naar St Peterburg, uiteraard rond de White Nights. Zij gaat mij daar de boel laten zien en inderdaad echte Russische dingen (ik heb haar hier in NL ook boerenkool gevoerd :9 ) laten proeven. Ik heb al een hele hoop snoep gekregen van haar (en zij heeft weer kroketten en drop meegenomen die kant op). Het lijkt mij ook machtig mooi om het daar allemaal te zien.

En geld maakt mij geen bal uit. Maar heel veel mensen in mijn omgeving hadden het hierover dat ik uit moest kijken voor de "russische bruiden" die alleen naar NL willen komen voor het geld. Ze heeft gewoon een (universitaire) studie en verdient voor Russische begrippen dus gewoon erg goed. Ze komt dus niet naar NL voor het geld...

Door Tweakers user dvdheiden, donderdag 18 december 2008 09:33

Sport en internet zijn goede manieren om vrouwen te ontmoeten voor ons "nerds". Overigens blijf ik toch wel erg sceptisch over zo'n verhaal, maar ondanks dat ik je niet ken, hoop ik het beste voor je.

Door Tweakers user dragonspirit, donderdag 18 december 2008 09:44

Heel erg grappig om te lezen, zelf heb ik het iets anders meegemaakt. Mijn vriendin heb ik gewoon in Nederland leren kennen, en wel in de trein, waar ze bij me kwam zitten. Mijn vriendin is overigens Colombiaanse en toen ik haar zag had ik nooit verwacht dat dat meisje mij ooit leuk kon vinden, maar dat deed ze blijkbaar wel.

3 maanden lang was het stormachtig en supergezellig, en toen moest ze terug naar Colombia. Dat is nu al sinds April geleden maar ondanks dat groeit onze relatie nog steeds. Pas in April van het komende jaar kan ik naar haar toe, maar dat houdt me echt niet tegen. Mijn ticket heb ik inmiddels en aangezien ik al 8 maanden zonder haar heb moeten leven, haal ik die 4 resterende maanden ook nog wel.

Ik wens je veel plezier toe WHiZZi, geniet ervan, maar dat hoef ik je vast niet te vertellen, dat doe je vast sowieso wel. ;)

Door Tweakers user Pantagruel, donderdag 18 december 2008 09:49

@WHiZZi

Klopt witte nachten is super romantisch, met een goede fles russiche champagne samen aan de neva, zucht..

Klopt, geld is t eerste wat ze je voor de voeten gooien als t om 'russische bruiden' gaat, waarschijnlijk omdat ze zelf te dom zijn om even verder te kijken. T gros van de russische dames/heren (of uit de voorheen russische republieken) dat hier naar toekomt, komt om te werken en is in de regel universitair opgeleidt (ik ken de nodige russische promovendi/artsen die hier hun kost verdienen).
Het adagio van een mooie, domme, russische blondine /brunette op zoek naar een rijke westerling gaat zelden op.

Door Tweakers user VincentG, donderdag 18 december 2008 09:56

Wow,erg apart. Niet verwacht dat er op zo een manier echt iets kan opbloeien. Maarja, met het internet en chatten weet je het soms maar nooit. Vaak hoop onzin, maar af en toe vind men plots de ware die aan de andere kant van de wereld woont.

Door Tweakers user Hann1BaL, donderdag 18 december 2008 10:01

Leuk verhaal! Alleen de term is: There is no place like 127.0.0.1 :D

Door Tweakers user WHiZZi, donderdag 18 december 2008 10:03

@Pantagruel,

Ik heb in korte tijd ook veel over Rusland geleerd en vice versa. Het beeld wat de gemiddelde NLer over Rusland heeft klopt ook gewoon niet. Heel veel NL mensen denken dat iedereen daar Wodka drinkt, maar dat is hetzelfde dat een gemiddelde Rus denkt dat in Nederland iedereen op klompen loopt en altijd stoned is. Dat is zeg maar hetzelfde. Mijn Russische meid lust geen eens Wodka (wel Nederlands bier, dat is dan weer veel lekkerder dan Russisch bier).

Wat dat betreft lijken de grote steden in Rusland best op Nederland, alleen is het in Rusland nog wel te merken wat de invloed is geweest van de oude Sovjet unie. Eigenlijk zijn ze pas na 1990 "verwesterd" en dat gaat in een ontzettend snel tempo.

@Hann1Bal
True. Fix ik effe :P

Door Metzel, donderdag 18 december 2008 10:13

Super :)

Altijd leuke verhalen om te horen!,

Maarja, toch uitkijken.
Al denk ik dat echt internet georienteerde mensen er niet zo snel voor vallen jegens de overkill die je normaal tegenkomt!:)

Suc6 ermee

Door Tweakers user Aapje, donderdag 18 december 2008 10:15

Gaaf verhaal ;) leuk voor de kleinkinderen later :7

Maareh: PICS! :+

Door Tweakers user WHiZZi, donderdag 18 december 2008 10:19

tjee, die staan in de post zelf :P
Pics van het meisje dus.

Door Tweakers user LaTiNo, donderdag 18 december 2008 11:02

Wow, en het is nog een leuk meissie ook, niet zo'n standaard blonde russische Bimbo

Door Tweakers user Aapje, donderdag 18 december 2008 11:12

Oh cool, niet gezien die pic :+

Door Tweakers user Pantagruel, donderdag 18 december 2008 11:18

@WHiZZi

Klopt de stereotypen moeten tenkoste van alles gehandhaafd blijven (Pantagruel, trekt zijn klompen aan, stapt de molen uit om de tulpen water te geven en daarna kaas te gaan dragen om vervolgens zijn zoontje Hans te manen om zijn vinger in de dijk te houden).

Op Canvas was er laatst: Russia - A journey with Jonathan Dimbleby en ondanks de mooie beelden van de steden en landschappen ergerde ik me groen en geel aan de ondertiteling. Deze klopte bij tijd en wijle voor geen meter en deed enkel moeite om t beeld van zuipende ongeletterde russen te bevestigen. Soms was de ondertiteling ronduit een leugen, zelfs voor mijn beperkt russisch was dat duidelijk..

Mwha, Russische bier is niet fout (St. Peterburgs heeft geloof ik enkel eigen brouwerijen en er is een biermerk Nevskoe), maar meestal drinken we Baltica, is toch lekkerder. Wodka te over daaro, maar ach hier is ook voldoende sterke drank dus niet getreurdt.

Klopt, het verwesteren gaat in snel tempo, maar de bekende 'Stalin' bouwwerken vindt je voldoende. Maar in St. Peterburg is ook voldoende 'Ar Nouveau' (Art Deco/Jugend Still) te vinden ( o.a. Singer gebouw aan Nevski prospect en de delicatessenzaak Jelissejew)
Wat dat betreft is er in Rusland nog voldoende te zien en te ontdekken

Door Tweakers user UdiBenLudi, donderdag 18 december 2008 11:54

LOL

Heb ook een vrouw uit St. Petersburg... Zekers een mooie stad en met witte nachten een heeeeeeel gezellige sfeer... Ergens in juni wel een tijd geen warm water (verschilt per district) vanwege onderhoud van de stadsverwarming...

Mocht de dame te zijner tijd wat nederlands willen leren... Er is een hele goede cursus nederlands bij het Nederlands Instituut in St. Petersburg... Mijn schoonouders zitten er nu ook op echt lachen...

Veel succes en enjoy... :)

Door Tweakers user Omega007, donderdag 18 december 2008 12:37

ik was er bijna ingetrapt maar toen herinnerde ik me de gouden regel:
"there are no girls on the Internet"
j/k

leuk verhaal en succes!

Door Tweakers user Ywa, donderdag 18 december 2008 14:43

Leuk om te lezen. En ze ziet er ook niet slecht uit. Heb je misschien ook de link naar haar website(tje)?

Veel succes ermee, het komt vast wel goed :) .

Door Tweakers user Motrax, donderdag 18 december 2008 14:57

En toen waren je bankrekeningen geplunderd...

Door Anya, donderdag 18 december 2008 15:04

Bart, ik hou van jou :-) And thank you for this post :-)
Looking forward to see you in St Petersburg.

Door Tweakers user WHiZZi, donderdag 18 december 2008 15:30

@Anya: :D O+

@Motrax: Neu, die weet ze niet eens ;)

Door sitmark, donderdag 18 december 2008 15:55

Ik kan je aan raden om "pimsleur speak and read essential" af en toe in de wagen op te zetten, dan kan je na een tijdje russisch en moet je niet naar alle zever op de radio te luisteren.

Je leert het wel sneller spreken dan schrijven...

dasvedania!

Door Tweakers user NaliXL, donderdag 18 december 2008 17:20

Dat is wat je noemt een verhaal om in te lijsten!

Toen ik de titel las, kreeg ik de indruk dat je opgelicht was.....
@Anya: Just a lucky shot, or did you do research about him?

Door Tweakers user SiC123, donderdag 18 december 2008 17:25

geweldige meid zo te horen. moet ik ook eens proberen te regelen...

Door Anya, donderdag 18 december 2008 17:32

lucky shot, i still don't believe in it :-)
perhaps, it was even a fate ;-)

Door Tweakers user Naatan, donderdag 18 december 2008 17:48

There's no place like 127.0.0.1 << Sweet.. waar heb je die vandaan? :D

Denk alleen niet dat mijn vrouw het er mee eens zou zijn ^_^

Door Tweakers user JediUberknaft, donderdag 18 december 2008 18:01

Leuk om te lezen !

Ik heb het zelf ondervonden met een thaise meid. Velen zullen net zoals ik vroeger ook absoluut gebruik hebben gemaakt van het toendestijdse superbekende ICQ.
Ik ben daar in een chatroom met een thais meisje in contact gekomen. Na dik een jaar heel veel gesproken te hebben, ben ik naar thailand gegaan en met haar afgesproken. Allemaal op puur vriendschappelijke basis. En het was super. Hele leuke tijd gehad en ook puur vriendschappelijk gebleven. Dit is zo 3 jaar doorgegaan en haar nog dikwijls opgezocht in thailand. Bijna 3 jr geleden nu, (het speelt al allemaal iets van 6 jaar nu) heb ik haar oudere zus ontmoet .... Tja ... dat was voor mij en haar love on first sight .... En daar heb ik nu al 3 jaar een relatie mee. Heel vaakdaar geweest, en zij ook hier aantal malen. En volgend jaar gaan we trouwen en komt ze bij me wonen voor een paar jaar en dan vertrekken we samen voorgoed naar Thailand om daar ons guesthouse+restaurant op te zetten. Ik ben helemaal opgenomen in de famillie en ben gek op de hele familie. Ze is een goed ontwikkelde meid, spreek perfect engels en nu ook al wat nederland, met een hele goede baan en vraagt geen geld of wat dan ook. Eentje die haar eigen boontjes wil doppen. Echt zo cool, hoe het kan lopen !! Leuk om dit te lezen dus ook ! Het kan dus toch echt !

Door Tweakers user WHiZZi, donderdag 18 december 2008 18:30

Inderdaad.. Ik vind het ook nog steeds ongelooflijk! :o

@Naatan: Thinkgeek ;)

Door Tweakers user WhatTheFuck, donderdag 18 december 2008 19:59

LOL @JediUberknaft

Ga je gewoon met haar zus er vandoor, PLAYER :P

Door Tweakers user rickhave0, donderdag 18 december 2008 20:45

Ik wou dat ik een geek girl als vriendin had :P.

Door Tweakers user Boom, donderdag 18 december 2008 21:16

Prachtig verhaal. Zelf geloof ik echt niet in dingen als "meisjes via internet ontmoeten" en zo, maar dit vind ik toch echt een mooi verhaal. Gewoon, puur toeval. :-P

Door Tweakers user Satch, donderdag 18 december 2008 21:44

Heel leuk om te lezen. :) Vergeet niet als je naar Rusland gaat op tijd een zogenaamde 'Ruslandverklaring' aan te vragen bij je zorgverzekering. Dan hebben ze in Rusland een bewijs dat als er iets gebeurd je medische kosten vergoed worden. Volgens mij nemen ze nog niet genoegen met een EHIC (European Health Insurance Card) pasje. :)

Door Tweakers user WHiZZi, donderdag 18 december 2008 21:45

Tnx voor de tip, ik zal tzt informeren :)

Door Tweakers user Skinkie, donderdag 18 december 2008 22:45

@WHiZZi

Gaat vooral over het aanvragen van een visum. Wil je overigens op een prive visum komen, dan kan ze alvast beginnen met invullen van formulieren. Toeristisch visum kun je onder alle voorwaarden beten via een bureautje regelen, kost twee keer zoveel... maar je bent er minder tijd aan kwijt.

Door Tweakers user Attilla, vrijdag 19 december 2008 08:28

Brr, met een nerd vriendin 's avonds naar sql statements kijken. Dat is echt mijn grootste nachtmerrie zeg.

Maar veel plezier natuurlijk. ;)

Door Tweakers user Tijgert, vrijdag 19 december 2008 08:45

Hehe, wat een bekend verhaal.
In 2003 heb ik... een 23 jarig meisje genaamd Anna uit St.Petersburg op mijn ICQ gehad zonder vragen. Affijn, ze was Miss. november 2005 in den Hollandsche Playboy en ben er 5 jaar getrouwd mee geweest.

Door Tweakers user WHiZZi, vrijdag 19 december 2008 08:51

@Tijgert: Da's inderdaad wel heel sterk :D

"Mijn" Anna heeft ook ICQ en is 23 jaar en komt dus ook uit St. Peterburg, alleen is het nu 2008 ;)

Door Frag, vrijdag 19 december 2008 15:53

In Sovjet Russia.... SQL debugs you! :p

Wat een leuk verhaal zeg ;) ik hoop voor je dat het echt wat word!

Door Tweakers user Praetextatus, vrijdag 19 december 2008 16:03

Leuk om te lezen zekers :D.K heb me vermaakt. succes iig

Door Tweakers user Maarten-NForce, vrijdag 19 december 2008 22:41

Tof verhaal man!
Lol @ deurmat :P
Ze ziet er ook kewl uit op de pic, nice :)

Door Tweakers user FatalZero, zaterdag 20 december 2008 01:01

@tijgert: "5 jaar getrouwd mee geweest" als in nu gescheiden? Of staat de liefde nog sterk?

Door Tweakers user Comgenie, zaterdag 20 december 2008 04:01

Leuk verhaal, zeker :). En geek girls zijn altijd geweldig :P.

Via internet had ik mijn geekgirl ook leren kennen. Toen we back in teh old days dezelfde website aan het h4x0r3n waren, en het ons beide opviel dat er spontaan dingen gebeurden/veranderen wat wel door een andere h4x0r moet zijn gedaan. :P

Door Tweakers user Jouke74, zaterdag 20 december 2008 11:40

In 1998 leerde ik zo een Poolse dame kennen op ICQ. Met bijna een zelfde verhaal zoals hierboven; hier au-pair geweest en wilde weten hoe het nu in Nederland was. Nu 10 jaar later zijn we bijna 7 jaar getrouwd en hebben 2 kinderen. Ik denk dat we in die tijd één van de eerste intrernet relaties hadden. Veel geluk en geniet ervan, sta ook open voor de goede dingen in de wereld, anders mis je ze misschien...

Door Tweakers user BTownMadness, zaterdag 20 december 2008 12:37

Leuk man, geniet er van! Ze lijkt me een lot uit de loterij. En ik weet hoe snel het kan gaan.

Door Tweakers user xavalon, zaterdag 20 december 2008 13:34

Herkenbaar. wordt ook dagelijks wakker naast een Russische schone uit St. Petersburg. Intussen paar jaar getrouwd, en een 8 maanden oud ventje rondkruipen.

Geniet er maar van, en St. Petersburg is een mooie (romantische) stad. Witte nachten zijn mooi en appart (dus rond 21 juni gaan). Je kunt bustochten maken die de hele nacht duren. Wel bizar om na 00.00 nog in het licht te staan en om 3.30 opnieuw. Daartussen een beetje schemerig, maar niet volledig donker.

En als je even goed zoekt, kun je vanaf Dusseldorf of Keulen goedkoop vliegen (wat dacht je vanaf 149 euries retour). St. Petersburg is dichterbij dan je denkt (2 uur en 20 minuten van A'dam).

Visums even regelen via een visum bureau. Kost een paar tientjes meer, maar dan wordt het ook geregeld. Doe ik ook telkens om mijn schoonouders niet ellelang in de rij te laten staan.

Door Ray, zaterdag 20 december 2008 14:05

Ik heb mijn huidige vriendin ook ontmoet op ICQ, verveelde me op ICQ.
Ff gezocht p leeftijd, en woonplaats en intresses...
Wonen nu al 4 jaar samen :D

Door Tweakers user Reacher, zaterdag 20 december 2008 17:27

A James Bond title comes to mind... :P

Door Tweakers user JoWannes, zondag 21 december 2008 10:55

Leuk verhaal...
More pics! :p

There's no place like 127.0.0.1 : http://www.thinkgeek.com/homeoffice/gear/6806/ :)

Door Tweakers user WHiZZi, zondag 21 december 2008 22:24

@JoWannes:

Meer pics @ haar pics-site: http://anya-piterskaya.livejournal.com/
Ze heeft ook nog een techblog O+, alhoewel die al een tijd niet meer up2date is gemaakt :P

Door Tweakers user Wildfire, zondag 21 december 2008 23:52

http://translate.google.c...ournal.com%2F&sl=ru&tl=en

Haar blog via Google Translate. Kan ook naar NL vertalen, maar ik heb het idee dat de vertaling naar het Engels beter gaat :)

Door Tweakers user Miss_Stranger, maandag 22 december 2008 04:08

Wat een bijzondere ervaring!
Leuk om te lezen. :P
Mooi meisje ook. Ik wens je veel geluk toe. ^^,

Maar... (zoals al eerder gezegd is) ...wees wel op je hoede

Door Arnoman, maandag 22 december 2008 08:58

pff ben op een gegeven moment maar gestopt met het lezen van comments, wat een reacties zeg :-o
Toen ik je blogtitel zag staan was mijn eerste reactie, ik kan wel voor je uitzoeken of ze 'echt' is. Ik woon/werk in Petersburg namelijk ;-) Blij te horen dat het zo goed gaat! Ik heb inmiddels ook wat ervaring met de Russische dames opgedaan en het enige waar ik me regelmatig aan kan ergeren is de niet ge"emanicpeerde instelling van ze. Verder zijn het top meiden :)

Door Tweakers user WHiZZi, maandag 22 december 2008 09:07

@Arnoman:
Dat ze echt is, is mij inmiddels wel duidelijk ;) , maar toch bedankt voor het aanbod. In maart komt ze weer naar NL en in mei ga ik naar St. Petersburg :)

En inderdaad, geëmancipeerd zijn ze niet echt, dat was ook wel effe wennen toen ze hier in NL was. Ik heb dat ook gezegd dat ze toch echt wel moet aangeven wat ze wel en niet wil, anders gebeurt het waarschijnlijk niet (of wel). Maar dat gaat wel goedkomen denk ik. Voor de rest is ze gewoon heel erg liev O+

En voor iedereen die mij waarschuwt en goedbedoeld advies geeft over dat ik moet uitkijken, uiteraard doe ik dat ;) : * , maar ik vertrouw haar ook :)

[Reactie gewijzigd op maandag 22 december 2008 09:09]


Door Tweakers user rCk, maandag 22 december 2008 13:35

Ik ken je verhaal, alleen zo kwam het nog nooit. wel veel besproken over naar Nederland komen.

Meisje uit Hongarije, erg leuk. Ietsjes ouder dan ik.

Maar vind het een geweldig verhaal van je! Leuk dat je het ook verteld hier, zeker vermakelijk.


Door joopyslim, maandag 22 december 2008 19:44

haha super voor je

suc6

Door Tweakers user chrisvm, dinsdag 23 december 2008 01:01

Hoi whizzi... uit ervaring kan ik ''t beamen: russian girls are the best!

Leuk verhaal en suc6 met jullie toekomst samen! er is meer dan alleen tweaker zijn, maar dat brengt ze je wel bij :)

Door Lethalveronica, woensdag 24 december 2008 18:54

U zei: ze heeft like €150 uitgegeven in de H&M hier.. in 2 uur tijd.. van haar eigen geld Als vrouw uit Amsterdam moet ik gewoon hard omlachen over 150 euro shopping en u vind nog belangrijk dat eigen geld was!! in ik merk toch je denkt te veel geld uitgegeven in te kort tijd mischien!!
Ach geef mij 10 minuten maar bij een van mijn favorite winkels een te noemen Paul warmer Amsterdam,dan heb ik een paar laarzen en moet ik snel mogelijk weg want zijn nog mischien 2 paar dat ik nog leuk vind ze kosten gewoon 500 tot 2000,maar ik betaal gewoon zelf geen gezeik van nerds over het geld of dit en dat,kijk maar paar Laarzen van mij en mijn ander gadgets op www.lethalveronica.com
Zijn altijd natuurlijk Gold diggers in dit werld niet allen in rusland maar ja wat moet je, Zijn ook mannen konstant iets anders wil en de marterialisch Werld,Ik zou geen zorgen maken als ik man was gewoon do je ding en als je pech heb dan is gewoon jammer Want ook met girls next door het kan altijd miss gaan dat is the way of the World.
Verder mogen kunt jullie voor advies terecht naar mij toe gewoon e mail sturen naar:
lethalveronica@yahoo.com

Door Tweakers user Saven, vrijdag 26 december 2008 15:59

Haha no offence,
maar best wel,
sadness :')

desalniettemin good for you d:)b

Door Tweakers user Saven, vrijdag 26 december 2008 16:00

@ boven mij (Lethalveronica)
Volgensmij kom jij ook uit Rusland ofzo ofniet? Je Nederlands is nogal crap :')

Door Tweakers user Saven, vrijdag 26 december 2008 16:01

@mijzelf waarom is er geen edit optie :')
ik had je website nog niet bekeken _O-

Door Tweakers user ArnieNFW, woensdag 7 januari 2009 08:56

Leuk verhaal. "weird" inderdaad dat je (=ik) gelijk denk van 'pas op', maar zoals je het gedaan hebt is denk ik de manier om er mee om te gaan.
Volgende keer een blogje met een foto van jullie beiden!!

Door Coast, woensdag 7 januari 2009 21:34

Hallo,

Erg leuk verhaal om te lezen, vooral ook i.c.m. stuk "Sex in Java".
Heeft ze misschien een iets jongere zusje? (A)
Ze klinkt echt als de ideale meid, alleen net iets te oud voor mij.

Hou ook echt van Rusland, dus ben extra jaloers op jou!
Als jullie gaan trouwen in Rusland, zou ik dan als getuigen ofzo in Rusland mogen komen? (A)

Door Tweakers user robvanwijk, woensdag 7 januari 2009 23:20

Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd!

Het duurde even om door alle reacties heen te lezen :) Al ben ik nog nooit in Rusland geweest, ik heb wel een boel gereisd, dus misschien heb je iets aan de volgende adviezen.
Ten eerste, www.skyscanner.com is een handige manier om te zoeken naar (goedkope) vliegtickets, of indirecte tickets als het niet anders kan. Ik weet niet hoe realistisch het is om een internationale trein te pakken, maar ik wou de mogelijkheid even noemen.
Hoewel drop natuurlijk altijd een goede, typisch Nederlandse manier is om harten te veroveren is er iets wat nog beter werkt: stroopwafels!

Ken je het cyrillisch alfabet al? Succes in elk geval met het leren van Russisch, ik benijd je niet... (Zelf kom ik niet verder dan "za zdorovje!", maar goed, dat werkt in half Oost-Europa. :p)

Best of luck to the both of you!


@iedereen die "pas je wel op" heeft gepost: hoe zou jij het vinden om uit het vliegtuig te stappen en voor het eerst je vriendin in het echt te ontmoeten en later te horen dat die familieleden er niet bij stonden uit nieuwsgierigheid maar om te controleren of er geen drugsdealer uit het toestel kwam stappen....? Meer reizen jongens, dat helpt enorm tegen vooroordelen!

Door Tweakers user WHiZZi, woensdag 7 januari 2009 23:37

@ArnieNFW: In maart komt ze weer naar NL, dan maak ik een foto van ons 2 ;)

@Coast: Ze heeft geen broertjes of zusjes, dus helaas :P

@Robvanwijk: Cyrillisch alfabet ben ik mee bezig, maar dat valt nog niet mee. Ik heb een handig taalgidsje waarmee ik tot nu toe goed uit de voeten kan. Eind april ga ik naar St Petersburg en dan hoop ik in ieder geval met mijn schoonmoeder-in-wording te kunnen praten (die dus bijna geen Engels spreekt).

en tnx voor de URL voor vliegtickets :)

Door Tweakers user Bramster, maandag 12 januari 2009 23:09

Ik heb net je verhaal gelezen en ik kreeg er spontaan een smile van op mijn gezicht en dat kon ik echt wel gebruiken vandaag :)
mooi verhaal!

en dat Russische alfabet is redelijk makkelijk om door te hebben, ik ben vorig jaar 3 weken in Rusland (o.a. in St. Petersburg) geweest en er werd toch al veel duidelijk zonder dat ik echt moeite heb gedaan ervoor :)

Door jan, maandag 19 januari 2009 20:22

Hallo beste mensen......ik heb wel geen verstand van computers maar heb wel een hele mooie vrouw uit St.Petersburg ontmoet.....en in september ga ik met haar TROUWEN IN...sT.pETERSBURG! Heel romantisch! Wel een heel gedoe maar zeker de moeite waard. Ik wordt natuurlijk ook bestookt met allerlei verhalen over golddiggers enz. De waarheid is dat het hier om een gestudeerde vrouw gaat met een goede baan.
Waarom dan een man uit Nederland zou je zeggen...en ook nog een die een stuk ouders is. Waarschijnlijk omdat ik erg lief, charmant en hoffelijk ben....en niet verslaafd aan de alcohol. Het gevoel is goed en wat wil je nog meer!!! Ik zit niet zo te wachten op een geemancipeerde vrouw....het wil niet zeggen dat zij afhankelijk is. Zeker niet maar toch meer een familie vrouw, die graag een man heeft om van te houden en die van haar houdt.

Door Tweakers user MueR, maandag 26 januari 2009 21:53

Hoewel drop natuurlijk altijd een goede, typisch Nederlandse manier is om harten te veroveren is er iets wat nog beter werkt: stroopwafels!
So true. Mijn vriendin is Poolse (nog een weekje dan gaan we samenwonen) maar zij heeft moeten beloven regelmatig stroopwafels en drop naar huis te sturen. Zolang dat goed blijft gaan, heb ik de zegen van haar moeder 110% :P

Door Lisens Detlef, donderdag 12 februari 2009 05:10

Hoi mede-mensen sinds kort heb ik ook contact met een vrouw van rusland via zoosk
(een of ander contact site van face-book) en kreeg de aandacht van een Russische en voor dat ik door had (want was niet bepaald op zoek naar een nieuwe relatie) zat er een mailtje in mijn postvak. Het was een oppervlakkige kennis makende brief. Waarop ik reageerde en de dag erna weer eentje met de vermelding dat ze de brief naar 4 andere mannen had gestuurd maar dat de mijne haar het meeste aansprak en ze met mij verder wou kennis
maken. Wat nu ook nog steeds bezig is. Maar ze vroeg wel achter geld en wel 300 euro's
(ja sorry ik ben geen computer kenner en vind dat euro teken niet) .Wat voor mij momenteel
toch veel geld is vermist ik al een 3tal jaartjes er op los leef zonder any kind of verantwoordelijkheid. En sparen echt niet meer van de orde was mist na 2 lange relaties met geemancipeerde ( en hoe krijg ik die puntjes op die e) vrouwen konden ze van mij de boom in. Ik ben nog een beetje van de oude stempel (37) van toen er nog geen euro's en internet was. Tijden veranderen snel. Ze vroeg dat geld voor haar paspoort en visa en voor nog andere papieren (mss bedoelde ze wc-papier) in orde te maken zodat ze naar Belgie
kon komen. Ergens klikt het wel en ik kan wel begrijpen dat niet iedereen geld heeft en staats jobs niet goed betalen maar wat zou zo iets nu kosten. En natuurlijk ziet ze er leuk uit zoals de meeste vrouwen van daar. Give my some advice if you can ik denk dat ze het waard is peace out and smell you later

Door Tweakers user WHiZZi, donderdag 12 februari 2009 08:33

Beste Lisens Detlef,

Als ik zo je verhaal lees lijkt mij dat jou Russische dame wel uit is op alleen geld. Het kost namelijk alleen tijd om een visa aan te vragen (de uitnodiging moet je zelf halen bij het gemeentehuis), dit kost een paar euro (in min geval, €9). Dat moet je opsturen en daarna zal de dame in Rusland naar het visum-uitgifte-bureau moeten gaan om het aan te vragen. Dit kost geen geld voor de Rus. Rest alleen nog een vliegticket en die zijn er al vanaf €150 (vanaf Dusseldorf).

Kortom, €300 voor een visum aanvraag, lijkt mij niet!

Door Lisens Detlef, donderdag 12 februari 2009 15:54

Hartelijk bedankt voor je snelle reactie. Ze heeft er maar 1 keer achter gevraagd en na mijn boos mailtje had ik eigenlijk geen post meer verwacht en kreeg daar op een lief en attent
briefje terug dat ik daar maar binnen de twee weken moest zijn als ik serieus ben.
Ik heb ergens het gevoel dat ze denken dat hier de mannen op geraken en ze er als de kippen moeten bij zijn. Ik ga haar het laatste nieuws meedelen en kijken wat haar reactie gaat zijn. I'll keep in touch and I thank you very much

Door Lisens Detlef, vrijdag 13 februari 2009 07:37

Hallo na een nachtje internetten ben ik er zelf achter gekomen dat ze een scam is
wel jammer dat sommige site's geld vragen voor het uit pluis werk ma met de nodige moeite
kan iedereen het wel voor zich zelf doen. Maar wat moet ik nu doen met deze info? In ieder geval wil ik wel beletten dat andere er zouden in trappen enig idee? tot later

Door Tweakers user WHiZZi, vrijdag 13 februari 2009 08:16

Met deze info kun je eigenlijk nog niks. Als je nog niet bestolen bent van geld, kun je ook geen aangifte doen. Bovendien opereren deze mannen vaak niet vanuit Nederland.

Grappig detail is, dat het hele Russische bruiden principe (dus iemand lekker maken in NL en vervolgens geld vragen om naar NL te komen) door een Russische man is bedacht. Hij gebruikte foto's van één of andere kunstenaar. Dit was een groot schandaal in Rusland (gezien die kunstenaar niks wist van het gebruik van deze foto's) en die man zit inmiddels vast.

Maar eigenlijk geldt hier maar 1 gouden regel, if it's too good to be true, it probably isn't :)

Je had mijn eerste gesprekken met mijn Russische vriendin eens moeten lezen. Daar was ik ook erg terughoudend in het begin (afwachtend wanneer ze geld zou vragen). Tot dat ik haar "in real life" zag via webcam en later ook in real life in Nederland :)

Door Tweakers user Asteroid9, zondag 1 maart 2009 11:33

Gefeliciteerd WHiZZi, een balletje kan raar rollen!

Zelf was ik vorig jaar Augustus als vrijwilliger aan het werk in een Russische kleuterschool.
Met een paar Nederlanders en een aantal lokale Russische vrijwilligsters.
En dan kun je het al raden...
Direct na terugkomst heb ik een nieuw ticket geboekt, ondertussen is zij ook 3 weken hier geweest en ik ga volgende maand weer terug!
Zo'n lange afstands relatie is niet de makkelijkste, maar het kan prima werken.

Veel succes samen!

En inderdaad, met betrekking tot alle "pas op" berichten.
Ik sluit me volledig aan bij robvanwijk, als mensen eens wat meer zouden reizen zou je veel minder vooroordelen zien.
Laat je niet tegenhouden door grenzen of vooroordelen, dat doe ik ook niet! :)

Door Tweakers user Dennis013, donderdag 12 maart 2009 13:46

leuke meid, leuk stel zijn jullie.
veel succes ermee. Tegenwoordig gaat het toch heel goed met rusland? Ik denk dat ze nu behoorlijk welvarend zijn.
Dus verhalen van gelukszoekende bruiden... denk dat je daar niet zo bang voor hoeft te zijn.

Door Mike, maandag 6 juli 2009 12:46

Haha, naja, ik heb hetzelfde als jou gedaan, Heb ook een russische vriendin en ze woont nu samen met mij in Holland ;) En is ook geen geldwolf Lol
Maarja, altijd oppassen dat ze je niet inpalmen (Niet alleen met geld maar met een Nederlands paspoort over 5 jaar dan)

Suc(sex) xD

Door Carl, vrijdag 17 juli 2009 12:52

Fijne post...

Door Tweakers user Dan0sz, zaterdag 20 april 2013 19:54

Hahaha, die deurmat is vet man: There's no place like 127.0.0.1. Waar heb je die vandaan?

Door Tweakers user WHiZZi, woensdag 24 april 2013 08:44

m1mi.dan0s schreef op zaterdag 20 april 2013 @ 19:54:
Hahaha, die deurmat is vet man: There's no place like 127.0.0.1. Waar heb je die vandaan?
Thinkgeek indertijd.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.