HomeComputerMuseum

Door WHiZZi op dinsdag 16 mei 2017 18:26 - Reacties (27)
Categorie: HomeComputerMuseum, Views: 9.103

'Je bent gek', 'het lukt je nooit', 'weer 1 die een hoop beloofd' en 'wie gaat daar nou weer heen?' waren veelal de negatieve (of afwachtende) reacties toen ik in oktober 2016 op een aantal websites en op een aantal Facebook-groepen heb aangekondigd een museum te gaan starten.

De oplettende lezer heeft het al kunnen lezen waarover dit gaat. Zo niet, dan stel ik voor dat je toch even je lenzen poetst, want het is de titel van deze blogpost. Ik ga een HomeComputerMuseum beginnen en in de komende blogs onder deze categorie zal ik vertellen waar ik tegen aan loop zodat jullie hopelijk allemaal meeleven naar het moment dat ik de deuren kan openen.

TL;DR: HomeComputerMuseum komt er ;)

https://c1.staticflickr.com/5/4163/33905414183_59b56eb5bf_c.jpg

Pre-historie:
Ik was al op jonge leeftijd bezig met verzamelen. Op hele jonge leeftijd (tot 8 jaar zeker) verzamelde ik speelgoedauto's waar ik er ook een grote hoeveelheid van had. Sterker nog, ik had een museum gemaakt op de zolder van mijn ouders waar ik rondleidingen gaf en alle auto's liet zien. Ik was dan ook groot fan van het in dezelfde plaats zittende Autotron, misschien is het hier ook wel door gekomen.

Op een bepaald moment kwamen er toch andere interesses in mijn leven. Één van die interesses was, hoe kan het ook anders, computers. Dit vanwege de computer die mijn ouders hadden gekregen toen ik een jaar of 4 was, een Tandy TRS80 Colour Computer 2. Rond de leeftijd van 11 fietste ik dagelijks langs de kringloop van Rosmalen alwaar ik op een bepaalde dag een Philips P2000-C heb gevonden. Na lang proberen (er was geen software bij) met 'alle' kennis die ik had heb ik uiteindelijk van de HCC P2000gg een bulk documentatie en diskettes gekregen en heb de computer mee naar huis genomen. Dit was de start van mijn eerste verzameling die op mijn 16e eindigde want 35 computers paste niet meer op mijn zolderkamertje. De interesse in computers is echter wel gebleven want dat is mijn werk geworden.

Vogelvlucht naar 6 jaar geleden, ik had geen enkele echt oude computer meer en was (en ben) gelukkig met mijn Russische vrouw. Zo gelukkig dat ik geheel vrijwillig met haar mee ging naar een vriendin van haar die op haar beurt weer een vriend had die consoles verzamelt. We hebben een gezellig middag/avond gehad en hij heeft een hele indrukwekkende collectie. Ik mistte alleen 2 machines, de Amiga CD32 en CDTV. Hij vertelde dat deze moeilijk aan te komen was. Okay, dat zal inderdaad wel.

Op de terugweg begon het toch wel te kriebelen. Amiga's vond ik één van de mooiste machines in de tijd dat ik verzamelde, dus de nostalgie sloeg toe en ik wilde weer een Amiga hebben. Via een oproep op Twitter en het letterlijk volladen van mijn auto, had ik ineens een Amiga 4000T (in doos) en 2 Amiga 500s (in doos) plus een enorme hoeveelheid software. De Amiga 4000T zou niet meer werken, maar na een ferme tik op de SCSI-HDD begon deze weer vrolijk te spinnen en startte de machine op alsof er niks aan de hand was.

Ik kwam er achter dat er een hele 'community' is van deze oude machines. Ik werd vaste bezoeker van diverse websites en ging weer een paar keer naar bijeenkomsten toe om te babbelen over de oude computers. Beetje handelen er in en alles ging goed.

Echter door het handelen ging het van 3 computers weer hard. Zo hard dat ik besloot om dit weer in te perken door alleen originele machines te houden en de missende machines nog bij te kopen. Dit laatste is alleen een slecht plan in dat geval.

Vrij snel had ik mijn lang gemiste Tandy TRS80 Colour Computer II weer terug, inclusief alle documentatie en hardware. Op een beurs kwam ik tot de ontdekking dat Tandy ook 1 van de eerste computers ooit heeft gemaakt. Snel zag ik een compleet exemplaar op Marktplaats en heb deze dan opgehaald. Bij thuiskomst werkte de machine niet, gelukkig was mijn netwerk al aardig groot dus had ik vrij snel een aantal mensen gevonden die bereid waren mij hierin te assisteren.

Nadat de machine weer functioneerde merkte ik op dat Tandy een niche-product is. Mijn verzamelaarsgeest sprong weer in en ik ben Tandy's gaan verzamelen. Het virus had mij weer in de greep.

In 2016 heb ik mijn garage verbouwd tot studio, mooi laten isoleren zodat ik hier kon gaan zitten drummen en die stuk of 12 computers die erin stonden, konden er ook mooi bij. Mijn verzamelvirus was echter weer in opwelling, dus er kwamen weer machines binnen. Amiga's, Commodore 64s en ach, Atari ook maar dan. Zover dat ik in september 2016 weer een 35 machines had en toen zei mijn vrouw, waarom doe je er niks mee? In diezelfde tijd was ik ook in onderhandeling over een Tandy (weer een Colour Computer 2) en bij deze verzamelaar zag ik ineens het licht (ook omdat hij een doos aan de kant schoof die voor een lamp stond :+ ). Deze man had een probleem ( 8)7 ), hij verzamelde computers en wilde ze niet weg doen. Hij deed er echter ook niks mee. Ik gooide het idee op om die computers uit te lenen aan mij zodat ik er mee naar beurzen zou kunnen of een bezoekbare collectie kon starten. Dit idee was voor hem echt perfect, hij blijft eigendom van zijn machines en ik zorg dat die machines niet wegrotten in een kamer. Hij mocht de computers ophalen wanneer hij ze weer terug wilde (want het wordt alleen maar uitgeleend).

Ditzelfde voorstel, lenen van computers, heb ik bij een aantal mensen meer neergelegd en bij de meeste kreeg ik een positief geluid. Uiteraard ook een aantal die zeiden dat het niet ging gebeuren, ok, dat mag uiteraard.

Ik heb het plan opgeschreven en goed nagedacht waarom ik naar een museum zou gaan. Naar computers kijken kan ik op Internet ook en nog goedkoper ook. Het was dus van belang dat het meer interactief was dan bijvoorbeeld een gemiddeld museum. Het concept van het HomeComputerMuseum was geboren.

Het plan:

Uiteraard heb ik ook onderzoek gedaan naar collega musea in Nederland. Om specifiek die reden wordt het ook een HomeComputer Museum, want het spelcomputermuseum bestaat al. De mini-computers hebben ook al een museum(pje) en voor alleen Apple is er in Nederland ook al een museum. Nee, dit moest een museum worden waar computers staan die mensen vroeger thuis hadden (of bij het kleinbedrijf). Oftewel, er moeten spelletjes op gespeeld kunnen worden, maar niet exclusief. Niet zeggende dat ik een PDP8 dus niet ga accepteren, maar het doel van het museum is echt de thuiscomputer.

Andere musea hebben vaak wel leuke collecties, maar zijn niet exclusief bezig met computers of zijn heel beperkt open en zijn meer een showcase van een aantal exclusieve machines.

Het plan was dus gemaakt, een homecomputermuseum met computers vanaf 1977 in blokken van 5 jaar (uitgezonderd de eerste 3 jaar) en per 5-jaar-blok staan er een aantal computers aan die gebruikt kunnen worden door publiek. Niet met uitgebreide boekwerken er naast, maar beperkte informatie en via QR-code kan men online de rest van de informatie vinden, bijvoorbeeld hoe iets wordt opgestart.

Belangrijk vind ik ook dat de sfeer van de kamers het juiste halve-decennium uitstraalt. Dus het moet voelen als de jaren 80 of begin jaren 90. Daarnaast ook ruimte om zelf te knutselen of te zien hoe geknutseld wordt aan de machines om ze weer in oorspronkelijke staat te herstellen. Uiteraard afgesloten door een winkel waar je zowel nieuwe oude computers als nieuwe onderdelen voor oude computers kunt kopen. Ook zijn er wisselende thema-kamers die zomaar eens een slaapkamer uit de jaren 80 kan zijn, of een kantoor uit de jaren 70. Uiteraard met bijpassende computers.

Maar WHiZZi, komen er dan geen spelcomputers?
Jawel. In het ArcadeCafe wat verweven zit aan het HomeComputerMuseum. Met echte ouderwetse arcadekasten en waar de NES op een lekkere grote CRT-beeldbuis gespeeld kan worden.

Halverwege de jaren 90 kun je niet meer spreken van een homecomputer toch?
Vind ik onzin. Juist in de jaren 90 is de homecomputer enorm gegroeid en is het woordje 'home' simpelweg vervallen, want het was een gewone computers. Dus ja, in het HomeComputerMuseum
komt ook een 80386DX40 met Windows 95 of een originele IBM PS/2 met OS/2 erop. Ja, er komt een Pentium II met Windows XP te draaien, allemaal originele hardware uit de tijd dat het betreffende OS uit kwam.

De start
Zoals gezegd, het plan zoals bovenstaand is geschreven in oktober 2016. Ik ben direct in de telefoon 'geklommen' en ben gaan bellen. Ik heb namelijk nog niet eerder een museum gestart en heb ook geen idee wat ik moet doen. Eerste stap, de gemeente Helmond.

Mensen hebben ook gevraagd aan mij, waarom Helmond? Nou, vrij eenvoudig. In 3 uur tijd rijden heb ik de hele Benelux die kan komen kijken en een groot stuk Duitsland. Helmond heeft voldoende stations, ligt vlak bij 3 vliegvelden (Eindhoven, Dusseldorf en Weeze) en heeft aansluitingen op 3 snelwegen. Daarnaast ligt Helmond ook in de 'Brainport' van Nederland, noemt het zichzelf Retro-stad (ik wist dat ook niet) en, niet onbelangrijk, heeft veel leegstand in grote panden EN wil meer toeristen naar de stad trekken.

Goed, eerste stap voor mij was dus de gemeente. Tot mijn grote verrassing reageerde ze erg positief en kwamen meteen met 2 ambtenaren naar mij toe. De moed zakte mij wel een klein beetje in de schoenen toen het gesprek door de 2 dames werd geopend met 'wij hebben niks met computers'. Na een uurtje babbelen over mijn plan en een zeer beperkte 'rondleiding' raakte de 2 dames enthousiast en begonnen direct panden te noemen waar ik zo terecht zou kunnen en een lading aan nieuwe contacten van stichtingen kwam in mijn mail.

Ondertussen had ik ook een backup-plan geschreven mocht de gemeente alsnog besluiten dat ze niet mee gaan werken. Een fail-safe optie (die ik nog steeds heb overigens).

Ik heb het plan bekend gemaakt binnen mijn eigen netwerk van retro-computer verzamelaars waar men initieel reageerde zoals ik deze blog ben gestart. De weken verstreken en mensen kregen toch wat vertrouwen. Langzaam kwamen er zelfs donaties binnen voor het museum (computers) wat tot op de dag van vandaag gebeurd.

Na het gesprek met de 2 ambtenaren kreeg ik een gesprek met een wethouder in Helmond. Grappig genoeg begon het gesprek ook dat hij niks met computers had en het eindigde in verhalen over zijn Commodore 64. Ik maak blijkbaar wel wat los bij mensen :D

Weer kwamen er meerdere stichtingen bij en kwamen we erachter dat de gemeente eigenlijk helemaal geen panden heeft of überhaupt wil hebben. Ik zou dus een makelaar moeten gaan overtuigen om een leegstaand pand te verhuren.

Het geluk kon niet op toen ik werd gekoppeld met een projectgroepje, aangestuurd door een ondernemer met veel horeca-ondernemingen (stuk of 7) en festival-organisatie ervaringen. Deze projectgroep is bezig om een groot pand wat al een jaar of 15 leeg staat, in handen te krijgen om hier een complex van te maken waarin meerdere musea zich kunnen vestigen. Dit pand staat hartje centrum Helmond. Het concept van het HomeComputerMuseum was, volgens de aansturende ondernemer, de missende link van hun plan om het pand om te toveren tot een mega-museum met in ieder geval 5 zelf functionerende (en 4 reeds bestaande) stichtingen.

De huidige eigenaar van het pand wil alleen dat het vanuit de gemeente wordt aangestuurd. Gelukkig lijkt dit allemaal in de hand te zijn want deze projectgroep heeft al reeds gesproken met de wethouder waar ik ook al mee gesproken heb. Deze was dan ook erg enthousiast dat ik mij heb aangesloten bij dit project.

De huidige status is dat ik mij ga aansluiten bij de stichting waar het pand door beheert gaat worden. Vanuit de gemeente moet de huidige eigenaar worden overtuigd om met dit project in zee te gaan. Dit gaat begin juni gebeuren. Het College van B en W is al reeds overtuigd van het plan en staat er volledig achter.

Kortom, binnenkort zal het HomeComputerMuseum zijn deuren openen met tussen de 400 en 600 computers aanwezig (een kleine 100 zijn er van mij zelf overigens).

https://www.homecomputermuseum.nl/images/hcm_weblog.png

Als er genoeg mensen interesse hebben, kan ik in het volgende blog wat meer vertellen over welke mensen er inmiddels achter staan en hoe ik de financiën op orde ga krijgen. Hopelijk dan ook meteen een datum en/of een adres.

Voor de Facebook-mensen onder ons: https://www.facebook.com/nlcomputermuseum

Volgende: HomeComputerMuseum: Weer een stapje verder 08-'17 HomeComputerMuseum: Weer een stapje verder
Volgende: Computer Geschiedenis: Tandy TRS80 Color Computer 07-'16 Computer Geschiedenis: Tandy TRS80 Color Computer

Reacties


Door Tweakers user KnoxNL, dinsdag 16 mei 2017 18:47

Heel tof!

Ik kom zeker kijken, ik woon dichtbij en heb vrienden in Helmond wonen.

Financieel kan ik weinig bijdagen, maar ik heb nog zo'n soort ding:

https://upload.wikimedia..../c/c7/Compaq_portable.jpg

En wat tijd kan ik ook wel doneren mocht het nodig zijn.

Benieuwd naar de volgende blog!

Door Tweakers user onok, dinsdag 16 mei 2017 19:02

Leuk hoor! Ik ben toevallig vrij recent naar het spelcomputer museum in Zwolle geweest, en dat vond ik erg leuk. Succes met je plannen :)

Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 16 mei 2017 20:31

Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe blog. Ik kom uit Eindhoven, dus ik wil zeer zeker het museum bezoeken!
Mocht ik nog oud spul tegenkomen, dan zal ik aan je denken.

Door Tweakers user Koenzie, woensdag 17 mei 2017 11:00

Tof! had er al van gehoord en je blog maakt me nog enthousiaster! ben benieuwd naar het vervolg!

Door Tweakers user CrystalViriS, woensdag 17 mei 2017 11:11

Horen printers er ook bij?

Heb je al een ATari 520st?

Door Tweakers user WHiZZi, woensdag 17 mei 2017 11:21

Die horen er wel bij, evenals diskettestations, cassetterecorders en monitoren :)
Heb je al een ATari 520st?
Nog niet in mijn eigen collectie. Wel 2x 1040ST(e en f) en een Mega ST 1 van de 16bitters.

Door Tweakers user S0epkip, woensdag 17 mei 2017 12:12

Meer foto's, minder tekst! :+

Door Tweakers user WHiZZi, woensdag 17 mei 2017 12:17

Nou vooruit, een deel van de collectie die nu nog in mijn 'studio' staan:
Klik

Ik heb ook draagbare computers:
Klik

Herinnert u zich deze nog.. nog ... nog...
Klik

Maar zolang ik nog niet in het museumpand zit, zijn het vooral saaie foto's hoor ;) ..

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 mei 2017 12:18]


Door Tweakers user Pinky-H9, woensdag 17 mei 2017 14:22

Nice! Ik ga zeker een bezoekje brengen vanuit Duitsland en heb al wat Duitse collegas gevonden die dit ook wel zien zitten.

Heb ze dan ook gelijk de opdracht gegeven even eerst ook in de schuur te gaan graven want bij een opening breng je een geschenk (ipv saaie bos blommen)

Dus hoop voor je dat alles lukt en rond komt en wij komen zeker langs.

Door Tweakers user CrystalViriS, woensdag 17 mei 2017 14:52

WHiZZi schreef op woensdag 17 mei 2017 @ 11:21:
[...]


Die horen er wel bij, evenals diskettestations, cassetterecorders en monitoren :)


[...]


Nog niet in mijn eigen collectie. Wel 2x 1040ST(e en f) en een Mega ST 1 van de 16bitters.
Ik heb hier nog een 520 ST liggen met een monitor en volgens mij wat software en zelfs een kanariegele printer. Die, laatste keer dat ik hem aan heb gehad het nog deed. Maar dat was voor de verhuizing. Bij interesse kan ik wel eens kijken hoe compleet dat ding nog is. Ik spaar zelf retro consoles en dit ding past niet echt bij de rest. 8)7

Door Tweakers user ybos, woensdag 17 mei 2017 15:12

Goed initiatief.
Op die manier blijft er ook wat "ouwe zooi" bewaard voor de nieuwe generatie. Moest meteen aan gister denken, was ff op de slaapkamer van mn ouders om mn zoontje van 1 uit zn logeerbed te halen. Toen hem maar meteen even uitgelegd dat dat ding aan de muur een beeldbuis tv(tje) is :P
Denk niet dat hij het al snapte maar gaat om t idee :P

Door Tweakers user MenN, woensdag 17 mei 2017 16:56

Heel tof dit! Sowieso als museum concept, ik kom zeker kijken. Maar het is ok erg leuk om het avontuur van een museum te starten via dit blog te volgen. Ga zo door :)

Door Tweakers user AutCha, donderdag 18 mei 2017 10:28

Je Facebook link op de website wijst naar de verkeerde groep :)

Door Tweakers user WHiZZi, donderdag 18 mei 2017 10:35

AutCha schreef op donderdag 18 mei 2017 @ 10:28:
Je Facebook link op de website wijst naar de verkeerde groep :)
:o

Dat mij dat niet eerder is opgevallen, ik heb het aangepast. Dank voor het melden! :*

Door Tweakers user dizzytal, donderdag 18 mei 2017 10:57

Ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen, opzich moet het een succes kunnen worden.

Zeker met de ondersteuning van gemeente en lokale ondernemers. Een doelgroep is er volgens mij zeker, helemaal nu veel mensen die de grote opkomst van de 'homecomputer' (bouwjaar eind '70 begin '90) meegemaakt hebben dit graag wil laten zien aan hun eigen kids (of spreek ik nu voor mezelf?)

Een leuk voorbeeld (al is en blijft dit een beetje in de hobbysfeer vind ik) is Bonami Spelcomputer Museum (zal zeker niet onbekend zijn) is een tijd geleden (nouja 2015) verhuist van een 700M2 locatie naar 3000M2 (iets te ruim bemeten dat misschien wel) oud postkantoor/sorteer centrum locatie in Zwolle (vlak bij het station) Leuk om eens een tijd 'gratis' los te gaan op oude arcadekasten en te laten zien met welke (spel)computers papa vroeger speelde...

WhiZZi succes!

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 mei 2017 11:00]


Door Tweakers user rens-br, donderdag 18 mei 2017 17:05

Leuke blog en mooi idee.

Een opmerking over je website. In je openingstijden / dagen zit nog een foutje:
zondag (2-wekelijks): 10:00-17:00
2 wekelijks op zondag? Ik verwacht dat het tweemaandelijks moet zijn.

Door Tweakers user WHiZZi, donderdag 18 mei 2017 17:18

rens-br schreef op donderdag 18 mei 2017 @ 17:05:
Leuke blog en mooi idee.

Een opmerking over je website. In je openingstijden / dagen zit nog een foutje:


[...]


2 wekelijks op zondag? Ik verwacht dat het tweemaandelijks moet zijn.
8)7
Aangepast. Openingstijden kunnen sowieso nog veranderen, er zijn hier in ieder geval nog meer opties en dit is de variant met de minste uren daadwerkelijk open :)

Door Tweakers user dizzytal, donderdag 18 mei 2017 18:59

Zit net de site te bekijken en daar vallen nog wel meer zaken op :*)

Bijvoorbeeld... is ' t nu een initiatief van 1 persoon of van een aantal verzamelaars? Ik zou sowieso proberen om niet te snel in dat 'ons' te vervallen als je alleen bent ( krijg altijd 't idee dat iets groter moet lijken dan het is en het echt geen een schande, eerder een sterkte om iets alleen te starten)

Op een iPad in portraitmode zie je een hamburgermenuknop die niets doet ('t menu is al uitgevouwen)

Door Tweakers user Luca, donderdag 18 mei 2017 22:55

Dit is echt tof! Al ben ik pas 20 en heb ik niet bijzonder veel met oude apparateb, behalve dat ik het wel tof vind dat mensen het hebben, spreekt het mij echt aan. Ik hou het scherp in de gaten en mocht het ooit zover komen, dan kom ik sowieso langs. 8-)

Door Tweakers user Snuurtje, vrijdag 19 mei 2017 09:56

Heel leuk, als ik eens in de buurt ben kom ik kijken!

Door Tweakers user Harm_H, vrijdag 19 mei 2017 10:11

Super!

Mooie website ook en goed bezig.

Er komen alleen maar lege panden bij, dus go for it zou ik zeggen. Tien miljard keer beter dan een leeg pand. Ik verwacht geen tienduizenden bezoekers, maar een leuke plek kan het zeker worden!

Als er nog ruimte is kan je het opvullen met '90 computergames, of workshops Solderen of Raspberry Pi.

Door Tweakers user WHiZZi, vrijdag 19 mei 2017 11:00

dizzytal schreef op donderdag 18 mei 2017 @ 18:59:
Zit net de site te bekijken en daar vallen nog wel meer zaken op :*)

Bijvoorbeeld... is ' t nu een initiatief van 1 persoon of van een aantal verzamelaars? Ik zou sowieso proberen om niet te snel in dat 'ons' te vervallen als je alleen bent ( krijg altijd 't idee dat iets groter moet lijken dan het is en het echt geen een schande, eerder een sterkte om iets alleen te starten)
Het is het initiatief van 1 persoon (dat ben ik zei de gek), alleen zijn er inmiddels wel meer mensen bij betrokken en komen er in de stichting ook meerdere bestuursleden. Het is geen WHiZZi's computermuseum, maar eerder een computermuseum van verzamelaars waar ook uiteindelijk meerdere mensen zullen werken. Teksten heb ik er vlug even op gezet en moeten nog iets beter doordacht worden. Er mist her en der ook nog bakken informatie waar ik nu een heel systeem voor ben aan het bedenken.
Op een iPad in portraitmode zie je een hamburgermenuknop die niets doet ('t menu is al uitgevouwen)
Da's apart. Vooropgesteld ben ik absoluut geen designer en dit gewoon een Open Source HTML-template is die ik ergens heb gevonden. Ik heb hier zelf een simpele PHP om heen geschreven zodat ik eenvoudig pagina's kan toevoegen/verwijderen. Het meest geavanceerde aan de pagina is onder aan de pagina de linkjes naar Youtube. Dit babbelt met de Youtube API en kiest de laatste 4 videos :+
Harm_H schreef op vrijdag 19 mei 2017 @ 10:11:
Super!

Mooie website ook en goed bezig.
Dankje. Zoals gezegd, ik heb een layout gepakt en deze aangepast zodat het naar mijn wensen is. Ik ben vooral geen designer (en eigenlijk een belabberde PHP-programmeur, daarom ben ik ook al weken bezig om de back-end in elkaar te zetten.

Mocht iemand zich geroepen voelen om te helpen.... O-)
Er komen alleen maar lege panden bij, dus go for it zou ik zeggen. Tien miljard keer beter dan een leeg pand. Ik verwacht geen tienduizenden bezoekers, maar een leuke plek kan het zeker worden!

Als er nog ruimte is kan je het opvullen met '90 computergames, of workshops Solderen of Raspberry Pi.
Ik denk dat als er ruimte over is, ik deze ga gebruiken voor een losstaande collectie. Zoiets als alle versies van Windows laten draaien naast elkaar of een collectie met alle modellen Commodore 64. Dus ja, '90 computergames kan er dan ook bij staan. Workshop solderen zal de reparatiehal voor geschikt zijn ;)

Door Tweakers user KopjeThee, vrijdag 19 mei 2017 17:39

WHiZZi schreef op vrijdag 19 mei 2017 @ 11:00:
[...]
Dankje. Zoals gezegd, ik heb een layout gepakt en deze aangepast zodat het naar mijn wensen is. Ik ben vooral geen designer (en eigenlijk een belabberde PHP-programmeur, daarom ben ik ook al weken bezig om de back-end in elkaar te zetten.

Mocht iemand zich geroepen voelen om te helpen.... O-)
Zou je niet beter af zijn met iets in Wordpress?Scheelt weer een boel PHP programmeren e.d.

Door Tweakers user WHiZZi, zondag 21 mei 2017 09:14

KopjeThee schreef op vrijdag 19 mei 2017 @ 17:39:
[...]

Zou je niet beter af zijn met iets in Wordpress?Scheelt weer een boel PHP programmeren e.d.
Hetgeen wat ik wil hebben, bestaat zeker niet in Wordpress (ja, ook al gezocht).

Door Tweakers user Bartolomew85, maandag 22 mei 2017 10:42

Ik zie dat je al verschillende collega musea hebt gevonden. Echter het museum van de 20ste eeuw in Hoorn heeft ook een 'elektronica' afdeling. Werkende spelcomputers en stapels computers en andere elektronica uit de 70s/80s/90s.

Verder goed als inspiratie voor je wisselende thema kamers: daar doen ze dat ook namelijk.

Niet neerbuigend bedoeld overigens. Succes met je museum!

Door Tweakers user WHiZZi, maandag 22 mei 2017 11:39

Bartolomew85 schreef op maandag 22 mei 2017 @ 10:42:
Ik zie dat je al verschillende collega musea hebt gevonden. Echter het museum van de 20ste eeuw in Hoorn heeft ook een 'elektronica' afdeling. Werkende spelcomputers en stapels computers en andere elektronica uit de 70s/80s/90s.

Verder goed als inspiratie voor je wisselende thema kamers: daar doen ze dat ook namelijk.
Ik zal zeker even kijken daar. Het verschil is dat het HomeComputerMuseum exclusief voor computers wordt en aanvullend zal er electronica staan. Bij andere musea (niet alleen Hoorn) is de computer een (grote of kleine) aanvulling. Dat is een klein, maar essentieel verschil ;)
Niet neerbuigend bedoeld overigens. Succes met je museum!
Zo neem ik het ook niet op, tips zijn welkom en dankjewel :)

Door Tweakers user Rooieduvel, maandag 5 juni 2017 09:45

Ziet er heel interessant uit, vooral omdat ik zelf met oudere machines heb mogen werken.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.