Mijn Russische vriendin, nog 43 dagen.

Door WHiZZi op woensdag 17 maart 2010 11:51 - Reacties (30)
Categorie: Anya, Views: 11.613

Hoi!

Schrik niet! Het is niet zo erg zoals het nu lijkt ;) . Op dit moment over 43 dagen is het 29 april en dan gaan Anya en ik ja-knikken op het gemeentehuis in Den Bosch. Tenminste, dat hebben we wel afgesproken om te gaan doen in ondertrouw dus ik ga er gemakshalve van uit dat ik niet de enige bent die daar gaat staan te knikken.

Sinds mijn laatste blog-entry welke al weer enkele maanden oud is, is er natuurlijk weer veel veranderd en/of gebeurd.

In de vorige blog waren we nog zoekende naar een cursus Nederlands, inmiddels gaat mijn vriendin 2x per week naar een opleiding waar ze 2 uur Nederlandse les krijgt. Daarnaast krijgt ze ook echt veel huiswerk die ze op de dagen mag doen waarop ze thuis is. Haar Nederlands maakt ook veel sprongen vooruit en we praten eigenlijk gewoon Nederlands tegen elkaar. Alhoewel ze natuurlijk soms nog wat lieve O+ foutjes maakt die voornamelijk komen door verkeerde volgorde van woorden (wat soms grappige zinnen geeft). Het leukste voorbeeld was "Ben je koud?" waarbij ze bedoelde om te vragen of de persoon het koud had. Dat is best lastig uitleggen dat iemand koud maken net even wat anders is dan het koud hebben :P . Aan de andere kant, zo hoor ik ook regelmatig erg grappig verbasteringen van het Engels. Zo probeerde iemand uit te leggen aan mijn vriendin dat hij chefkok was in het leger. Dat kwam er uit als "I was a kok in the army". Dat zijn momenten dat ik wel erg moet lachen :D

Mijn vriendin heeft inmiddels ook fulltime werk gevonden in een bedrijf naast het bedrijf waar ik werkzaam ben. Er is eigenlijk maar 1 groot nadeel aan dat bedrijf en dat is dat alle Java programmeurs door een contractuele fout zijn vertrokken daar (Bedrijfsovername en dan geen clausule inbouwen dat de oude directeur hetzelfde bedrijf nogmaals kan opbouwen). Dit precies een week nadat mijn vriendin in dienst was gekomen. Kortom, ze werd feitelijk in het diepe gegooid want erg veel documentatie was ook niet beschikbaar. Ze kreeg klussen waar 3 senior Java programmeurs voor nodig waren om op te lossen en wat zij dus even (onder druk van de klant) moest oplossen. Uiteindelijk wel gelukt, maar dat heeft wat zweet gekost zeg maar. Verder heeft ze het goed naar haar zin daar en wil nadat ze klaar is met Nederlandse les (90 lessen totaal) ook haar leaseauto in gebruik gaan nemen (dus eerst nog een rijbewijs halen).

Ze wordt ook steeds meer geïntroduceerd in het Nederlandse zorgstelsel waarbij dit gelukkig via haar werk wordt geregeld. Ze maakt er ook meteen misbruik van door met het meest uitgebreide zorgpakket naar de tandarts te gaan en te zeggen, ik wil een implantaat hebben voor een gat wat ze heeft waar een Russische tandarts blijkbaar niks aan wilde doen 8)7 . Wij als Nederlanders klagen zo hard over het zorgsysteem maar voor haar is dit bijna een droom. Sommige dingen (zoals het zorgssysteem) ben ik ook meer leren waarderen door mijn vriendin. Heel veel dingen nemen wij voor lief terwijl het eigenlijk allemaal goed loopt ;) .

Gezien we ook over een 43 dagen gaan trouwen moesten we toch weer even de ambtelijke molen in om ondertrouw geregeld te krijgen. Hiervoor hadden we een "M46 formulier" nodig waar zij haar naam en ik mijn naam mochten opschrijven en vervolgens wordt met deze gegevens "gecontroleerd" of wij mogen trouwen (dat we niet stiekem broer en zus zijn :+ ). Daar hebben ze blijkbaar 2 weken voor nodig, maar dit was verder geen probleem en zijn we in ondertrouw gegaan zonder andere vreemde zaken.

Dus we zijn nu samen druk in voorbereiding voor het huwelijk. De jurk is al gekocht, mijn pak ook al reeds. De fotograaf is geregeld en we zijn al lekker bezig om onze openingsdans onvergetelijk te maken (Ik laat aan jullie fantasie over wat ik hiermee bedoel).

Mijn droom en ons droomhuwelijk komen dus allemaal uit en dat allemaal dankzij een simpele klik van een Russisch meisje die zich verveelde. :P

Volgende: Van Windows, naar Linux naar Mac? 03-'10 Van Windows, naar Linux naar Mac?
Volgende: Mijn Russische vriendin, nu met upgrade! 11-'09 Mijn Russische vriendin, nu met upgrade!

Reacties


Door Tweakers user AtleX, woensdag 17 maart 2010 11:57

Gefeliciteerd!


Door Tweakers user Goudvis, woensdag 17 maart 2010 12:02

Wat. Een. Goed. Verhaal haha, echt geweldig te horen hoe dingen kunnen gaan! :P Fijne bruiloft in ieder geval! April is een mooie maand om in te trouwen, zuslief deed 16 april '09 hetzelfde. :)

Door Tweakers user Timv37, woensdag 17 maart 2010 12:02

Gefeliciteerd!

Wat ik mij toch wel een beetje afvroeg, zitten daar nu veel kosten aan verbonden wat je vriendin allemaal heeft moeten doen om hier in Nederland te mogen komen? :)

Door Tweakers user arno_vos, woensdag 17 maart 2010 12:07

Mooi om te horen dat alles zo goed gaat. Ik heb zelf een Chinese vriendin partner, dus alle gedonder met M46 formulier etc. ken ik.

Ik vond de website (en het forum) van buitenlandsepartner.nl altijd erg handig voor allerlei vragen en om ervaringen uit te wisselen.

Door Tweakers user WHiZZi, woensdag 17 maart 2010 12:08

@Timv37 de kosten wegen nooit op tegen het geluk wat ik nu heb... ;)

Maar even uit het blote hoofd wat de "kale" kosten zijn:
- MVV €830
- Inburgeringsexamen buitenland €350
- Verzekering voor tenminste 3 maanden €280

Dan heb ik het verder nog niet over de reiskosten, kopieerkosten voor enorm veel documenten, cursuskosten buitenland voor NL taal tbv inburgering, opstartkosten Nederland.

Veel mensen denken wel dat een buitenlandse meteen geld krijgt, maar daar is niks van waar. Alles moet je zelf betalen en uitkering en dergelijke krijg je ook niet (daarvoor zul je eerst moeten werken en daarvoor heb je eerst een werkvergunning nodig).

Door Tweakers user Warmaster88, woensdag 17 maart 2010 12:08

Gefeliciteerd man :D
En veel succes met de voorbereidingen :*)

Door Tweakers user wheez50, woensdag 17 maart 2010 12:09

@Tim - Vuile Hollander!

OP: Gefeliciteerd :)

Door Tweakers user Rhapsody, woensdag 17 maart 2010 12:17

Gefeliciteerd en veel geluk samen (zowel voor, tijdens als na het huwelijk :-) )

Door Tweakers user Elsewhere, woensdag 17 maart 2010 12:17

Gefeliciteerd kerel! :)

Door Tweakers user BdK9001, woensdag 17 maart 2010 12:21

Nice! gefeliciteerd :D

Door Tweakers user Pixeltje, woensdag 17 maart 2010 12:22

Leuk geschreven, gefeliciteerd!


Door Tweakers user ArnieNFW, woensdag 17 maart 2010 12:43

Leuk (positief) verhaal: een leuke dag toegewenst & stralend huwelijk!

Overigens: dat doet me denken aan een aflevering van "van moskou naar moermansk" (heet dat programma zo?) die ik laatst gezien heb. Een prachtig publiek-stelsel programma zoals ze alleen daar kunnen maken (dit bedoel ik niet sarcastisch). Mooie beelden, leuke interviews. Alles zonder opsmuk en vooral: zonder reclames.

De presentator gaf aan dat hij diverse Russische vriendinnen heeft gehad. Dat hij geen mooiere, intelligentere dames kende dan de Russinnen.
Maar dat je ruzies niet kan uitpraten: deze dienen gepaart te gaan met veel gebaar. Dingen gooien en deuren slaan. Moest er erg om lachen.
Herken je dat??

Overigens zou ik er graag een keer willen reizen. Met name dan het echte land, en niet de grote steden.

Door Tweakers user Snowmiss, woensdag 17 maart 2010 12:48

Van Harte, leuk weer een update te lezen!

Door Tweakers user WHiZZi, woensdag 17 maart 2010 13:28

@ArnieNFW: Nee, dat herken ik verder niet. Sowieso hebben we nog geen "echte ruzie" gehad. Buiten dat ben ik vrij rustig zelf en ben ik meer iemand die er wel over praat en mijn vriendin ook :)

Door Tweakers user Simon Verhoeven, woensdag 17 maart 2010 13:31

Gefeliciteerd.

En let maar op wat je op je blog schrijft, binnenkort kan ze meelezen ;)

Door Tweakers user chimera2, woensdag 17 maart 2010 14:07

Gefeliciteerd en veel geluk :)

Door Tweakers user Tharulerz, woensdag 17 maart 2010 14:14

@ OP:

Niet dat ik me wil bemoeien met je relatie, maar stel je je geen vragen bij het feit dat je nu al trouwt, terwijl je aangeeft dat je nog nooit een echte ruzie hebt gehad? Ken je elkaar dan wel goed genoeg?

Door Tweakers user YoupS, woensdag 17 maart 2010 14:41

Veel geluk en voorspoed gewenst :)

Door Tweakers user denyos, woensdag 17 maart 2010 15:15

Eindelijk weer een update! Lees jullie verhaal altijd met veel plezier en wil jullie dan ook heel veel geluk toe wensen. Al komt dat wel goed gok ik zo :)

Door Tweakers user xtremespeed, woensdag 17 maart 2010 16:19

Post ook een paar foto's als het zover is ;) , feil.

Door Tweakers user S401, woensdag 17 maart 2010 16:30

Gefeliciteerd

Door Tweakers user Swelson, woensdag 17 maart 2010 16:30

Leuke blog weer :)

Door Tweakers user shiniw00t, woensdag 17 maart 2010 16:35

hey van harte gefeliciteerd :)
Dat alles zijn rolletjes loopt is echt geweldig gun het je van harte :)

Door Tweakers user Dharion, woensdag 17 maart 2010 16:35

Alvast gefeliciteerd man!

Door Tweakers user Matthew, woensdag 17 maart 2010 17:43

Leuk verhaal, alvast gefeliciteerd :)

Door Tweakers user Arthua, woensdag 17 maart 2010 19:45

Ik heb alles ff opnieuw gelezen, maar wat een gedoe allemaal, dat inburgeren :X

Anywayz, gefeliciteerd man!

Door Tweakers user wibra, woensdag 17 maart 2010 20:56

In Belgie zijn de cursussen nederlandse taal gratis de eerste 2 of 3 jaar (weet het niet meer goed vanbuiten). En toch zijn er nog die er in slagen geen woord nederlands te kunnen na 15 jaar verblijf...

Ik wou dat ik hier in Slowakije ook zulke faciliteiten had als indertijd mijn vriendin in Belgie ...

Door Tweakers user fotografie999, donderdag 18 maart 2010 12:08

Feli!

Veel plezier

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.