Pyrates! UK Tour - High Barbary

Door WHiZZi op maandag 20 augustus 2012 17:45 - Reacties (6)
Categorie: Band en Muziek, Views: 3.546

Misschien heb je het in de vorige blog gelezen, maar in juli 2012 hebben wij met Pyrates! een tour gedaan door UK waar we diverse video's hebben opgenomen welke wij wekelijks zullen gaan releasen.

Onderstaande video is gemaakt op de 2e dag van de tour in Exeter (in The Sorry Head). Het nummer heet High Barbary en wordt uitgevoerd door Pyrates!Stukje geschiedenis
Het nummer gaat over een zeilschip welke een piratenboot tegen komt bij de "Barbary Coast". Gelukkig voor het zeilschip winnen ze en laten de piraten verdronken achter.

Een oudere versie van dit liedje is gevonden in 1595 waar het nummer over 2 boten gaat. De George Aloe en de Sweepstake. Beide boten zeilen naar Safi (Marokko). De George Aloe is aan het rusten en ligt voor anker als de Sweepstake wordt aangevallen door een Frans schip en alle bemanningsleden overboord gooit. De George Aloe valt hierop het Franse schip aan en wint van dit schip en verdrinkt alle bemanning als wraak voor wat men heeft aangedaan met de andere boot.

De meeste bekende tekst refereert naar de problemen die Europeens en Noord Amerkaanse handelaars hadden met de Noord Afrikaanse piraten in de 2e helft van de 18e eeuw/begin 19e eeuw. Deze hebben uiteindelijk geleid tot de "Barbarijse oorlogen"

De Pyrates!-versie is vooral gebaseerd op de piraten-versie met wat invloeden van de originele tekst.

Volgende: Pyrates! UK Tour - Irish Rover en wat leuke nieuwtjes! 09-'12 Pyrates! UK Tour - Irish Rover en wat leuke nieuwtjes!
Volgende: Het leven van een muzikant on the road 07-'12 Het leven van een muzikant on the road

Reacties


Door Tweakers user Soggney, maandag 20 augustus 2012 19:05

Awesome.

De sfeer zit er goed in, en het ziet er gezellig en leuk uitDoor Tweakers user KnoxNL, dinsdag 21 augustus 2012 09:40

Leuk! Voor mij persoonlijk mag de zanger nog iets "rauwer" zingen.

Door Tweakers user McGryphon, zondag 16 september 2012 21:05

Komende woensdag in Café The Jack in Eindhoven zag ik! Helaas kan ik er dan zelf niet bij zijn, moet dan tappen op de vereniging, have fun iig :P

Door Tweakers user WHiZZi, zondag 16 september 2012 22:51

Klopt. Jammer dat je er niet bij kunt zijn :)

Als het een beetje meezit spelen we eind oktober in Deurne en staat in december (27 december) zelfs Tivoli Utrecht op het programma met "DJ Kees van Hondt" die in een Interview op Fok! zelfs onze naam heeft genoemd als tip voor Lowlands 2013 :D

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.