Pyrates! UK Tour - Irish Rover en wat leuke nieuwtjes!

Door WHiZZi op zondag 16 september 2012 23:13 - Reacties (3)
Categorie: Band en Muziek, Views: 3.282

Gezien ik niet het idee had dat mijn vorige post van Pyrates! heel slecht werd ontvangen (en indien wel, je hebt altijd de keus om niet te kijken :P ) wilde ik deze video jullie toch niet onthouden.

Het is een voor Nederland wat meer bekender nummer, Irish Rover (niet te verwarren met Wild Rover wat een Iers drink nummer is):


Stukje geschiedenis
De meest bekende versie is die van de Dubliners of van de Pogues die met enige aanpassing in de teksten het nummer eigen hebben gemaakt. Het is een Iers volksliedje wat gaat over een schip welke aan het eind van het nummer komt te zinken (om precies te zijn, 4 juli 1806 ;) ).

Na de vorige blog is er weer heel wat gebeurd in Pyrates!-land. Zo hebben we afscheid moeten nemen van de bassist (die uit het filmpje) en hebben we hier gelukkig snel een vervanger voor kunnen vinden. Één van de grote voordelen van deze nieuwe bassist is dat deze ook kan zingen, waardoor we nu een mooi zangkoor hebben. Ook is er een vaste violist bij gekomen welke nu druk bezig is om de muziek eigen te maken.

Nog beter nieuws is dat we op 27 december mogen optreden in het voorprogramma van Kees van Hondt in het Tivoli in Utrecht. Jazeker, Pyrates! komt op de grotere podia van Nederland te spelen. Kees van Hondt is misschien niet al te bekend onder jullie, tenzij er Lowlands-gangers zijn. Daar heeft hij op 1 jaar na, ieder jaar gestaan. Het leuke is nog, Kees van Hondt is fan van Pyrates! geworden en heeft op Fok! een interview gegeven waaruit ik quote:
Welke acts zou je zelf voor Lowlands 2013 boeken?

Pyrates! (die ik overigens zojuist heb bevestigd bij mij optreden op 3e Keesdag in Tivoli), Patchanka uit Denemarken, Fiddler's Green uit Duitsland, Leningrad uit St Petersburg, Los Calzones uit Argentinie etc etc
Dit is best goed nieuws voor ons, nu nog hopen dat Lowlands ook luistert naar het advies van Kees ;)

Pyrates! zal volgend jaar een paar grote slagen maken, dus hou de lokale festivals in de gaten. Grote kans dat Pyrates! ook bij jou in de buurt komt!

Mocht je nou aanstaande woensdag, 19 september 2012, de hele dag praten als een piraat (het is dan International Talk Like A Pirate Day) dan kun je 's avonds je stembanden komen smeren met rum in Café The Jack in Eindhoven waar Pyrates! in de nieuwe bezetting zal optreden. ARRRRR

Volgende: De AmigaOne, Amiga in 2012/2013. 10-'12 De AmigaOne, Amiga in 2012/2013.
Volgende: Pyrates! UK Tour - High Barbary 08-'12 Pyrates! UK Tour - High Barbary

Reacties


Door Tweakers user Damic, zondag 16 september 2012 23:47

Arrrr maitey, kan spijtig niet komen heb avondschool die dag :(

Door Tweakers user Rowdy.nl, maandag 17 september 2012 08:41

Niet echt mijn muziek hoewel ik me er met wat vrienden en een paar potten bier prima een avond op kan vermaken gok ik. :)

Wat ik wel erg interessant vind is de oorsprong van het liedje... (dat was bij de vorige wat uitgebreider, mgoe)

Door Tweakers user Afvalzak, maandag 17 september 2012 10:30

Wow! Heel cool om in het voorprogramma van Kees te staan.
Lowlands 2013 zou voor mijzelf wel een droom zijn, groot en enthousiast publiek :)
Kan me voorstellen dat dit soort muziek wel echt een feestje kan worden op zo'n festival, paar biertjes erin en iedereen staat te springen/dansen/weetikhet.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.