Chicken on a Raft (van Pyrates! dus)

Door WHiZZi op woensdag 10 april 2013 17:15 - Reacties (1)
Categorie: Band en Muziek, Views: 3.382

Na een aantal drukke weken achter de boeg eindelijk weer eens een momentje tijd om een video van Pyrates! met jullie te delen.

Mede gesterkt dat op onze show in Almere iemand naar mij toe kwam dat hij het zo leuk vond om de videos te zien van ons op Tweakblogs. Nou, dat laat ik mij geen twee keer zeggen ;)

Afgelopen paar videos hoorde ik dat het gewaardeerd werd om een stukje geschiedenis, zover bekend bij mij, te delen. Deze keer dus Chicken on a Raft.

De versie van Pyrates! klinkt dan ongeveer zo:

*opgenomen met een goedkope camera in de Effenaar te Eindhoven op 18 januari 2013

Dit nummer is een bekender nummer uit de Folk-wereld en één van de weinige covers welke Pyrates! doet. Geschreven in de periode 1959-1967 door de in 1930 geboren Cyril Tawney. Deze man zat indertijd in de 'Royal Navy' waar hij traditionele zeemansliederen onderzocht. Naast dit onderzoeken, heeft hij dus ook een aantal eigen teksten geschreven, waaronder 'Chicken on a Raft'.

Het nummer gaat niet over een kip op een vlot, maar over een onpopulair gerecht wat geserveerd werd in de Royal Navy. Het bestond uit een gebakken ei op gebakken brood, dus in een vorm wel een kip op een soort vlot ;)

Het refrein is dan:
Chicken on a raft on a Monday morning,
Oh, what a terrible sight to see,
The Dabtoes forrard and the dustmen aft,
Sittin' there a'pickin' at a chicken on a raft!
In 1967 voor het eerst op de plaat gezet door The Young Tradition en later nog door vele gecovered in verschillende stijlen. Ook heeft Cyril Tawney in 1972 zelf een versie op plaat gezet.

Tegenwoordig kun je zelf op het Internet met een kip op een vlot zitten of je komt een keer live bij één van de Pyrates!-shows kijken om het zelf live te horen in een eigen piraten-disco-stijl :P

Volgende: Nieuwe Amiga 1200 04-'13 Nieuwe Amiga 1200
Volgende: Kerst, geen bal te maken met het christelijk geloof en andere feesten.... 12-'12 Kerst, geen bal te maken met het christelijk geloof en andere feesten....

Reacties


Door Tweakers user Apologieser, vrijdag 12 april 2013 09:19

Ha dat was ik in almere!

Grappig dat chicken on a raft, al klinkt het eigenlijk niet heel vies.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.